Τους βλέπω να’ ρχονται

τους «άγνωστους» εχθρούς

Κ. Σκηνιώτης, Ο «άγνωστος» εχθρός

___________________

Μπορεί ορισμένοι να ισχυρίζονται ότι στην πολιτική «όλα επιτρέπονται» αλλά θέλω να πιστεύω πως η ΔΗΜΑΡ έχει απορρίψει αυτή τη λογική και δεν σχεδιάζει να υπερβεί την κρίση επιτρέποντας τα ανεπίτρεπτα. Εξηγούμαι:

  • Δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζουμε την πολιτική αμηχανία του κόμματος ή την προσωπική/συλλογική αβουλία της ηγετικής ομάδας ως στρατηγική.
  • Δεν επιτρέπεται να βαφτίζουμε «συντρόφους» και «συναγωνιστές» τους γυρολόγους και τους κηπουρούς που παίζουν διπλούς και τριπλούς ρόλους (προς όλα τα κόμματα και προς κάθε πηγή εξουσίας).
  • Δεν επιτρέπεται να κατά-δικάζουμε όσους αμφισβήτησαν την κομματική γραμμή αφενός διότι η κομματική γραμμή ουδέποτε ήταν «καθαρή» και «ευθεία» κι αφετέρου διότι πρέπει να έχουμε μεσοπρόθεσμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σ’ αυτούς απ’ ότι στους όψιμους «προεδρικούς».
  • Δεν επιτρέπεται στα «απομεινάρια» της χθεσινής μέρας που όχι μόνο δεν είχαν το πολιτικό σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη συντριβή του 1,2% που όχι μόνον γυρολογούν στα κανάλια αυτοαναιρούμενοι που όχι μόνον αναζητούν σε όλα τα πολιτικά μήκη και πλάτη εγγυήσεις επιβίωσης (με διμερείς ή τριμερείς «συμφωνίες»), να συνεχίζουν να συγκροτούν τη «νομενκλατούρα της αποτυχίας».

Θα αγωνιστούμε να ξαναβρεί η ΔΗΜΑΡ το δρόμο της προς την κοινωνία και προς τη Βουλή.

Θεωρούμε όπως πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο η ΔΗΜΑΡ της επόμενης μέρας       ν’ αποτελείται από τα χθεσινά πρόσωπα ή από τους «παλίμψηστους» ρολίστες που στη σημερινή φάση – ελλείψει άλλων εργοδοτών – το «παίζουν» ΔΗΜΑΡ.

 

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης

Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Σχόλια