Με καινούργιο προσωπείο

με καινούργιο χαμόγελο

άφθαρτη ουσία

Πάνος Καπώνης, Αντί ναυαγίου

 ________________

Η (πολιτικά) καμένη Σημιτική Κεντροαριστερά μαζί με την κατακαημένη Βενιζελική «Δημοκρατική Παράταξη» σε ακούσια καταστροφική συμ-παραγωγή με τον αυτοπυρποληθέντα ΓιωργοΠαπανδρεϊσμό έκαψαν τους ρομαντικούς 58 κι έκοψαν τα καλύτερα κλαδιά της Ελιάς.

Σ’ αυτό τον (κυβερνητικού) Κρανίου Τόπο και στο ιδεολογικό ξεχέρσωμα της μεταπολιτευτικής (και μεταπολιτευόμενης;) φοβικής Αριστεράς πώς να φυτρώσουν οι ρίζες του Σταχιού για να θερίσουμε μια πλούσια σε πρόσωπα και ιδέες ΣΟ.ΔΗ.Α (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά);

Ένας είναι ο τρόπος.

Τα φθινοπωρινά συνέδρια των κομμάτων και τα φθινοπωρινά μανιφέστα των φορέων και των ανεξάρτητων σοσιαλ-αριστερών (και όχι σοσιαλοσαλονόβιων κεντροδεξιών) να κοιτάζουνε προς τα «έξω» (τί θέλει ο χώρος) και όχι προς τα «μέσα» (τί επιβάλλουν οι μηχανισμοί).

Η ΣΟ.ΔΗ.Α δεν καταργεί τα υφιστάμενα κόμματα, τις ηγεσίες και τα προτάγματά τους. Συγκροτείται ακριβώς για να τα προστατεύσει από ενσωματώσεις και απορροφήσεις και ταυτόχρονα να γίνει μια «ομπρέλα» συ-στέγασης όλων των αγωνιούντων πολιτών. Με δικό της μεταβατικό Πρόεδρο ή τριμελή Επιτροπή η ΣΟ.ΔΗ.Α πρέπει να αρχίσει να διαμορφώνει τις συνθήκες ενός ενιαίου μετα-συνεδρίου (γύρω στο Νοέμβριο) όπου όσα κόμματα και κινήματα διαλαλούν την ανάγκη αναβάθμισης του χώρου θα εκφράσουν τις οργανωτικές και λοιπές τους απόψεις και θα εκλέξουν κοινό επιτελείο συντονισμού.

Από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν και όλοι θα κριθούμε για την ειλικρίνεια των προ-θέσεών μας και τη γνήσια πίστη μας στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας με τη ΣΟ.ΔΗ.Α πρωτοπόρο.

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης

Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Σχόλια