Ο συμπαθής κατά τα άλλα Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην καταληκτική του ομιλία για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, αφού έπαιξε τζόκερ και έριξε στο τραπέζι μερικά νούμερα 25, 28, 33 και 50 (απώλεια ΑΕΠ, ποσοστό ανεργίας κλπ), ούτε λίγο ούτε πολύ χρησιμοποιώντας επιλεκτικά και κατά το δοκούν διάφορους υπολογισμούς απέδειξε ότι στη χώρα μας έχουμε μικρότερη φορολογία από ότι στην Εσπερία, κατώτερη δηλαδή του μέσου ευρωπαϊκού όρου (!).

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, ποτέ δεν ήταν η οικονομία και τα μαθηματικά το φόρτε μου.

Νομίζω όμως, πως δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια στα μαθηματικά για να καταλάβεις, ότι για κάποιους οικονομολόγους άλλη μια αφορά ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι.

Ποιος δεν νοιώθει τη φορολογική δαμόκλεια σπάθη;

Ποιος μπορεί να πληρώνει τους φόρους του και τους λογαριασμούς του;

Δεν κατανοούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ανεξάρτητα από την καταβύθιση της οικονομίας επί ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, που πάντως στα τέλη του 2014 φάνηκε να αναχαιτίζεται, επί της θητείας τους όλοι οι δείκτες έγιναν χειρότεροι και η κοινωνία βρίσκεται τώρα σε χειρότερη μοίρα.

Είναι επιτυχία μας λένε το ότι υπογράψαμε το 3ο μνημόνιο και δεν βγήκαμε από το Ευρώ και την ΕΕ;

Είναι επιτυχία ισχυρίζονται το ότι δεν μας πέταξαν εκτός Σέγκεν;

Είναι επιτυχία περηφανεύονται το ότι πετύχαμε για δεύτερη φορά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Πράγματι…

Όπως έχει σκιτσάρει και ο Αρκάς με το δικό του τρόπο, μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που στρίβει πριν από τον γκρεμό, όπου δεν θα φτάναμε αν δεν ήταν αυτός ηγέτης!

-Ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου είναι  μέλος  της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ  και Γραμματέας της ΝΕ Δράμας

 

Σχόλια