Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται στην Αττική και το κέντρο της Αθήνας. Όπως καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, πενήντα επτά ρατσιστικές επιθέσεις με θύματα 70 μετανάστες έχει καταγράψει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας από τον Ιανουάριο του 2013 έως σήμερα.

Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ένα χρόνο μετά τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα φασιστικά τάγματα εφόδου περιπολούν στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με την ίδια μανία και χτυπούν μετανάστες.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στις 6 Σεπτεμβρίου, έξι μαυροντυμένοι άνδρες, με ξυρισμένα κεφάλια, οι οποίοι επέβαιναν σε τρία μηχανάκια μικρού κυβισμού επιτέθηκαν και χτύπησαν δύο Σομαλούς μετανάστες, έξω από το σπίτι τους στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

«Το μίσος τους ήταν τέτοιο που για να σταματήσουν έπρεπε να δουν τα κεφάλια μας ανοιγμένα» δηλώνουν τα θύματα της βίαιης ρατσιστικής επίθεσης. «Μας έβριζαν γιατί είμαστε μαύροι», προσθέτουν οι δύο μετανάστες που κατέληξαν στο νοσοκομείο με δέκα ράμματα στο κεφάλι ο καθένας.

Σχόλια