«Ψιλά γράμματα» έχει η συμφωνία με την Τρόικα, όπως προκύπτει απο το επίσημο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δανειστές. Η συμφωνια μπορεί να ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης αλλά ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα

Το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας (srtaff level agreement) υποδεικνύει την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων, αλλά και άλλων μέτρων που σχεδιάζονται αλλά δεν κατανομάζονται, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι το 2014 και το 2015. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί εάν κριθεί αναγκαίο να επιβληθεί εισφορά αλληλεγγύης και το 2015.

Οπως επισημαίνεται επαναβεβαιώθηκε από την ελληνική πλευρά η δέσμευση όσον αφορά την υλοποίηση των πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο στόχος του 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης των φορολογικών μέτρων κατά περίπτωση, όπως της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η ανακοίνωση για τις τράπεζες, καθώς οι δανειστές θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων.

Στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων η Τρόικα εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας καθυστερούν ωστόσο η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να τις υλοποιήσει σταδιακά εντός του 2014.

Σχόλια