Χρησιμοποιώντας ένα από τα γνωστότερα αποφθέγματα του Αμερικανού συγγραφέα, Μαρκ Τουέιν, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιχείρησε να υποβαθμίσει αλλά σίγουρα όχι να διαψεύσει την ενόχλησή του για τις επικρίσεις που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης, στον απόηχο της συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας (23/02/2017).

«Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, επιβεβαιώνοντας αφενός ότι παραμένει ενεργός στο «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης, αφετέρου πως πράγματι βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορες φωνές που θα επιθυμούσαν σε κάθε δυνατή ευκαιρία την καρατόμησή του.

Επί της ουσίας, η «σπόντα» του υπουργού Οικονομικών καταδεικνύει ότι στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις κυβερνητικών και βουλευτικών στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη είναι εκείνη που επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνιστά μονόδρομο, για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να επιβιώσει.

Με απλά λόγια, ο υπουργός Οικονομικών ξέρει ότι κάποιοι θα ήθελαν να τον δουν εκτός κυβέρνησης. Το υποβαθμίζει ως ζήτημα, αλλά δεν το διαψεύδει σε καμία περίπτωση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο θα πλησιάζει ο χρόνος για την κατάθεση και ψήφιση των μέτρων και των αντιμέτρων στη Βουλή, τόσο οι πιέσεις προς τον υπουργό Οικονομικών θα γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικές.

Σχόλια