Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.

Η έλευση της τρόικας

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός θέτει επί τάπητος στις επαφές του με Μέρκελ και Ολάντ το θέμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, η οποία καθυστερεί γεννώντας φόβους για πιθανή εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξη τους μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο, ίσως και για τη Δευτέρα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την επιστολή που ανέμενε η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα διότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου δεν θέλουν απλώς μια επιστολή-πρόσκληση, αλλά ζητούν να περιγράφονται με σαφήνεια η ατζέντα των συναντήσεων και το πρόγραμμα των επαφών της ομάδας.

Σχόλια