Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και έδωσαν έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία.

Ακόμη η συνομιλία τους αφορούσε και την επικείμενη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 18 – 20 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του Δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Πούτιν εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

Σχόλια