Νέα τροπή στις έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing 777 μετά την πληροφορία  ότι ο πιλότος Ζάχρι Αχμεντ Σαχ είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με μια άγνωστη μέχρι στιγμή γυναίκα, λίγες μόλις ώρες πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

Ο Ζάχρι Αχμέντ Σαχ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας την τελευταία εβδομάδα, λόγω των αρχείων που διαγράφηκαν από τον προσομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του, φέρεται να επικοινώνησε με μια γυναίκα, η οποία αγόρασε μια κάρτα SIM από ένα κατάστημα της Κουάλα Λουμπούρ πριν από 16 ημέρες με πλαστή ταυτότητα. Η συνομιλία του πιλότου με την άγνωστη γυναίκα διήρκεσε λεπτά, αναφέρει η Daily Mail.

Αυτό πάντως που προβληματίζει τις Αρχές, είναι το γεγονός πως η μυστηριώδης αυτή γυναίκα κατάφερε να παρακάμψει τον νόμο, ο οποίος απαιτεί να συμπληρώνουν τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους όλοι οι αγοραστές καρτών SIM, καθώς όπως τονίζεται έδωσε πλαστά στοιχεία.

Οπως πάντως αναφέρει η Daily Mail, η εξέλιξη αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο την θεωρία ότι ο 53χρονος πιλότος είχε επαφές με ακτιβιστές που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κάρτες SIM οι οποίες δεν μπορούν να εντοπιστούν, καθώς φοβούνται τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Παράλληλα, η σύζυγος του Σαχ, Φαϊζά, θα εξεταστεί από τις Αρχές προκειμένου να διαμορφώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τον πιλότο του Boeing 777.

Σχόλια