Την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες που εδώ και ώρα κυκλοφορούν στους δημοσιογραφικούς κύκλους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την είδηση μετέδωσε ο ιστότοπος Protothema.gr.  Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αρνούνται να σχολιάσουν τα σενάρια της παραίτησης με διάψευση ή επιβεβαίωση.

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος είναι σύμφωνα με τις  πληροφορίες που δημοσιεύονται επικρατέστεροι υποψήφιοι για την διαδοχή στην προεδρία του κόμματος.    Τον νέο πρόεδρο αναμένεται να εκλέξει το επόμενο συνέδριο το οποίο λέγεται πως θα συγκληθεί στις 4 Μαρτίου.

Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ

Να διαλύσει τα σενάρια περί άμεσης παραίτησης του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας», σημειώνεται και τονίζεται, ότι «ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών».

Σημειώνεται δε, ότι «όλα -συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας- θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό».

«Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων», υπογραμμίζεται.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και επιστολή Βενιζέλου προς τις και τους υποψήφιους βουλευτές, τους γραμματείς και τα μέλη των νομαρχιακών και τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα.

Εκεί τονίζεται επίσης ότι η δήλωση που έκανε το βράδυ των εκλογών «ισχύει απολύτως».Υπενθυμίζεται ότι τότε είχε προαναγγείλει Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά και σε βάθος για όλα. Είμαστε παρόντες. Κρατάμε πάντα ψηλά την ευθύνη» τονίζει και προσθέτει ότι «προέχει αυτή τη στιγμή να αποσαφηνιστεί η πορεία της χώρας, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με αποτελεσματικό και καθαρό τρόπο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σχόλια