Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τις διαρροές στον Τύπου ότι ο κ. Σακελλαρίδης δεν προτίθεται να παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να ζητά αλλαγές σε πολλές από τις διατυπώσεις του ν/σ.

 

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, εφόσον παραιτηθεί, θα αντικαταστήσει ως πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθήνας ο Χριστόφορος Βερναρδάκης Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανήκει στην «ομάδα των 53» και μέχρι τον Ιούλιο του 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Ανακοίνωση Μαξίμου

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».

Σχόλια