Θα περίμενε κάποιος, ότι με μια κυβέρνηση με κορμό ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής αριστεράς, μια οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή θα αντιμετώπιζε συνθήκες πολιτικής ασφυξίας. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Η διεξαγωγή της δίκης καρκινοβατεί. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν κινήθηκε με αποφασιστικότητα, ώστε να βρεθεί ένας χώρος που να επέτρεπε την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης. Αλλά το κυριότερο πρόβλημα αποτελεί η παρεξηγήσιμη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής.

Έχει προσφέρει ένα είδος θεσμικής ασυλίας στους βουλευτές της. Παράλληλα, από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής σε διακομματική σύσκεψη για τα εθνικά θέματα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν ότι παρά τις αντιφασιστικές διακηρύξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται ως ένα συνηθισμένο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Αλήθεια, σε τι εξυπηρετεί αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική;

ΥΓ: Μετά τις σημερινές διαβεβαιώσεις (σσ. 22/5) Λαφαζάνη προς Καιδιάρη ότι «δεν μας τραβά κανείς, Αμερικάνος το αυτί», έκλεισα ως Αριστερός

Σχόλια