Νέο κύκλο αντιδράσεων κατά τη κυβέρνησης Ερντογάν ανοίγει η βίαιη καταστολή και σύλληψη τριών εφήβων, στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Παιδιού, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος κατέληξε τον περασμένο μήνα έπειτα από παραμονή εννέα μηνών σε κώμα, εξαιτίας χτυπήματος που είχε υποστεί από δακρυγόνο αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σάρωσαν την πλατεία Ταξίμ το περασμένο καλοκαίρι.

Το γεγονός έλαβε χώρα κατά την επίσημη τελετή που έγινε στην περιοχή Εγιούπ της Κωνσταντινούπολης. Την ώρα που ο νομάρχης Αβνί Μουτλού προσήλθε στη σκηνή για να βραβεύσει τρεις μικρούς μαθητές, δύο έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που βρίσκονταν στο ακροατήριο ανέβηκαν πάνω στις καρέκλες, άνοιξαν ένα πανό και άρχισαν να φωνάζουν: «Ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος». Σχεδόν ταυτόχρονα συνελήφθη και ένας τρίτος ανήλικος που βρισκόταν στον ίδιο χώρο εκδηλώσεων επειδή και αυτός φώναζε συνθήματα για τον 15χρονο Μπερκίν.

Αστυνομικοί επιτέθηκαν αμέσως στους τρεις ανήλικους και τους συνέλαβαν.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση των παρευρισκόμενων γονιών των άλλων μαθητών, αλλά ούτε και του νομάρχη Κωνσταντινούπολης που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στη σκηνή.

Σχόλια