Σε ειδική συνεδρίαση του Α’ Θερινού Τμήματος της Βουλής, σήμερα, θα αποφασιστεί αν αθροίζονται οι υπογραφές στις προτάσεις για το δημοψησμα τια τη ΔΕΗ.  Η κυβερνητική πλειοψηφια παρέπεμψε στο Θερινό τμήμα, προκαλώντας τις εντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει εκδοθεί, το πρώτο θερινό τμήμα συγκαλείται για «συζήτηση και λήψη απόφασης για το εάν έχει υποβληθεί, παραδεκτώς, πρόταση των 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής».

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν ότι θα απόσχουν από τη συζητησ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης και από τη ΔΗΜΑΡ

«Το κυβερνητικό μπλοκ απέκρουσε ότι υπήρχαν πάνω από 120 υπογραφές και ομοιότητα στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα κάτι που για μένα προσκρούει στην κοινή λογική» δήλωσε μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Αναγνωστάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης επανέλαβε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» για τη ΔΕΗ.

Σχόλια