Λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, με απόφασή του, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 6 Ιουνίου, πρόλαβε και διόρισε τον Γιάννη Δαραβίγκα, γνωστό πανελίστα σε εκπομπές του Στέφανου Χίου, στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Ο Γιάννης Δαραβίγκας δηλώνει πρόεδρος της οργάνωσης «Πανελλήνιος Αντιναρκωτικός Αγώνας», ενός «μη κρατικού φορέα» για «την ενημέρωση, πληροφόρηση και πρόληψη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Δαραβίγκας έχει υπάρξει και «συνοδοιπόρος» με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της απόφασης για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, ο Γιάννης Δαραβίγκας απομακρύνθηκε από τη θέση του αναπληρωτή αντιπροέδρου, όπου τοποθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή με μία από τις τελευταίες αποφάσεις του τέως υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Με την πρώτη απόφαση που έλαβε ο νέος υπουργός, Μάκης Βορίδης, ο Γιάννης Δαραβίγκας  αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Διακογιάννη, που έχει εξειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση αυτή και έγινε «έξαλλος» όταν διαπίστωσε το σάλο και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η είδηση. Οι ίδιες πηγές «χρεώνουν» την επιλογή αυτή στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς ο κ. Δαραβίγκας ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Γιάννης Δαραβίγκας εξέδωσε ανακοίνωση την οποία απευθύνει προσωπικά στον νέο Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και όπου αφήνει αιχμές για τη στάση του σημειώνοντας πως όταν εσύ εγκατέλειπες «την ομάδα που σε ανέδειξε για να κάνεις μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία, εγώ απλώς προτίμησα να κρεμάσω τα πολιτικά παπούτσια μου».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής του, είναι:

ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ, Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μάκη, αξιότιμε υπουργέ, επίτρεψέ μου την προσφώνηση Μάκη, μιας και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που βρισκόμασταν και οι δύο κάτω από την στέγη του ΛΑ.Ο.Σ.

Μάκη, σ’ ευχαριστώ που ο διορισμός σου ως υπουργού Υγείας απέδειξε περίτρανα ότι οι άνθρωποι όχι μόνον δεν πρέπει να ντρέπονται για το παρελθόν τους, αλλά ούτε και να μετανοούν γι’ αυτό.

Μάκη, σ’ ευχαριστώ που επιβεβαίωσες ότι η συνέπεια λόγων και έργων αποτελεί μειονέκτημα για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Όταν εσύ εγκατέλειπες την ομάδα που σε ανέδειξε για να κάνεις μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία, εγώ απλώς προτίμησα να κρεμάσω τα πολιτικά παπούτσια μου.

Μάκη, σ’ ευχαριστώ επειδή με την πρώτη κιόλας απόφασή σου, ασχολήθηκες με την ταπεινότητά μου απομακρύνοντάς με από την θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, θέση καθαρά τιμητική και βεβαίως χωρίς καμία υλική απολαβή.

Μάκη, σ’ ευχαριστώ γιατί, απέδειξες ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σου στο υπουργείο Υγείας και άρχισες τις μεταρρυθμίσεις από την αφεντιά μου. Τύφλα νάχει ο Λούθηρος σύντροφε Μαυρουδή!

Μάκη, κάνοντας μια προβολή στο άμεσο μέλλον των πολιτικών και μεταρρυθμιστικών σου σχεδίων, έχοντας δώσει παράλληλα δείγμα γραφής, τελικώς σε ευχαριστώ που με αντικατέστησες και με έβγαλες από την δύσκολη θέση του να παραιτηθώ, μιας και, όπως καταλαβαίνεις, προτιμώ την αξιοπρέπεια από τις διακοσμητικές καρέκλες.

Μάκη, επειδή μπορεί να έχω πολλά ελαττώματα αλλά δεν είμαι μικρόψυχος, σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο σου.

Γιάννης Δαραβίγκας

Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2014

Μάκη, σ’ ευχαριστώ

Σχόλια