«Στο συνταξιοδοτικό μας λείπουν για το 2015 και το 2016, 700 εκατομμύρια. Έχει σημασία ο τρόπος με τον οποία θα τα βρεις. Αν θα επιβαρύνεις τη σύνταξη των 1000 ή των 2000 ευρώ; Εκτιμώ ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ», δηλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Ολγα Γεροβασίλη για να αδειάσει στη συνέχεια τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αναφερόμενη  στο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών σημείωσε ότι υπάρχουν «δυο τρία θετικά σημεία έχει όμως και πιο νεοφιλελεύθερα στοιχεία που δεν μας εκφράζουν» ενώ για το ενδεχόμενο συγχώνευσης κύριας με επικουρικής σύνταξης είπε πως «είναι προσωπική άποψη του κ. Κατρούγκαλου». «Το ασφαλιστικό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα και δεν μπορεί να λυθεί σε μία ημέρα. Αν δεν κάνουμε κάτι, το 2018 καταρρέει» είπε η κυρια Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη το επίδομα πετρελαίου θα καταβληθεί και φέτος με το συνολικό κονδύλι όμως μειωμένο κατά 50% (από τα 210 εκατ. € στα 105 εκατ. €) όπως προβλέπεται από το μνημόνιο.

Αναφερόμενη συνολικά στη συμφωνία με τους δανειστές η κα. Γεροβασίλη παραδέχθηκε πως όταν πρέπει να αποφασίζεις μαζί με άλλους «χάνεις ένα κομμάτι της κυριαρχίας σου», αλλά όπως είπε η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί».

Για το θέμα των κόκκινων δανείων η κα. Γεροβασίλη είπε ότι πρόκειται για ένα μείζον για την κυβέρνηση θέμα ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι η επιτροπή Σοφών δεν ήταν άνθρωποι των αντιλήψεων της κυβέρνησης ούτε συστάθηκε για να πει στην κυβέρνηση τι θα κάνει αλλά «Διατύπωσαν την άποψη της άλλης πλευράς ώστε να δούμε όλες τις απόψεις».

 

Για τη χθεσινή σύνοδο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες είπε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρχουν χώροι φιλοξενίας αλλά δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνουν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» στη χώρα μας και σημείωσε ότι η Ευρώπη «οφείλει να αντιμετωπίσει με αντίστοιχη οικονομική στήριξη το προσφυγικό πρόβλημα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία».

Τέλος, για τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων είπε ότι «Δεν θα διορίσουμε εμείς κομματικό πρόσωπο» δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν εγγράμματοι και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια