Το Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να συμφωνεί με τα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις με τις οποίες έθεσε θέμα εγκυρότητας διατάξεων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις ψηφοφορίες.

Έθεσε, δε, ζήτημα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.

«Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA.

Παρατήρησε, πάντως, ότι η πρόεδρος της Βουλής «δεν είπε ότι (οι διατάξεις) είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».

Από την πλευρά του και μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Θα ήθελα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις η Πρόεδρος της Βουλής».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης επισήμανε ότι κανένα νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε στην Βουλή με τα «όχι» μαζί με τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ήταν περισσότερα από τα «ναι».

«Τα είχαμε ελέγξει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα, σημείωσε πως με τις επίμαχες δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό.

Οι θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ που με ανακοινώσεις τους επιτέθηκαν στην Πρόεδρο της Βουλής.

 

Σχόλια