Μια μυστηριώδης ιστορία η οποία θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας είναι η απόδραση ενός από τους 31 Τούρκους οδηγούς φορτηγών που απήχθησαν την περασμένη εβδομάδα από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στην πόλη Μοσούλη.

Πρωταγωνιστής ο İbrahim Kaynak, ένας από τους οδηγούς που κρατούταν όμηρος και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Doğan», κατάφερε την περασμένη Παρασκευή, να αποδράσει και να φτάσει στη γενέτειρά του, στην περιοχή Akçakale Şanlıurfa.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, οι αντάρτες σταμάτησαν τον İbrahim Kaynak, ενώ επέστρεφε στην Τουρκία μέσω της πόλης Μοσούλης και τον μετέφεραν σε μια αποθήκη μαζί με ακόμα 20 Τούρκους φορτηγατζήδες.

Ο İbrahim Kaynak κατάφερε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος -την περασμένη Παρασκευή- τις εκρήξεις στο κέντρο της Μοσούλης, καθώς η περιφρούρησή τους είχε χαλαρώσει. Εκμεταλλευόμενος την κατάσταση κατάφερε να ξεφύγει και να περάσει σε μια περιοχή όπου ελέγχεται από Κούρδους μαχητές. Εκεί, με τη βοήθεια ενός Τούρκου, οδηγού φορτηγού, εισήλθε στην Τουρκία αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να δραπετεύσει, είπε ότι ήταν ο μόνος του οποίου η υγεία βρισκόταν σε καλή κατάσταση, καθώς οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν πεινασμένοι και αδύναμοι.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών, πάντως, μιλώντας στη «Zaman», είπε ότι το υπουργείο δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με τον Kaynak, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν στη λίστα του υπουργείου με τους 31 φορτηγατζήδες που απήχθησαν!

Σχόλια