Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το Σάββατο η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίποληπαρουσία όλων των συντελεστών της σημαντικής αυτής προσπάθειας.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του υπουργείο.

Μάλιστα, η γγ Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη,προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον τάφο.

Εκτός όμως από το εγχώριο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στον τάφο της Αμφίπολης και τη λύση του μυστηρίου με τον σκελετό, σημαντικές διαστάσεις έχει λάβει το γεγονός και στο εξωτερικό, αφού δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία θα βρεθούν στην εκδήλωση.

Πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρουν πως ακόμα και απλοί πολίτες, αλλά και φοιτητές αρχαιολογίας, έχουν ζητήσει να παρακολουθήσουν τις ομιλίες της κ. Περιστέρη και των κ.κ. Λεφαντζή και Εγγλέζου στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στην παρουσίαση ομιλητές θα είναι:

– Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».

– Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».

– Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος,Νίκος Σταμπουλίδης.

Σχόλια