Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του, οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής, τελευταίος που απολογήθηκε για την υπόθεση, κρίθηκε -με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα- προφυλακιστέος για την κατηγορία

Συγκεντρωμένοι οπαδοί φώναζαν «αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί».

Πρόκειται για τον ένατο βουλευτή του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του.

Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε «δικαστικό έγκλημα» την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ κατήγγειλε πως ο εισαγγγελέας της υπόθεσης Ισίδωρος Ντογιάκος «δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο και απλά ζήτησε την προφυλάκισή του».

Το σκεπτικό της απόφασης

Η «βιαιότητα του χαρακτήρα του», η παράνομη μετατροπή των δυο κυνηγετικών όπλων σε πυροβόλα και ο ρόλος του «ως εκπαιδευτή» στη δομημένη στρατιωτικού τύπου οργάνωση, ήταν οι κύριοι λόγοι που βάρυναν στην κρίση των δικαστικών λειτουργών για την προφυλάκιση Κασιδιάρη.

Τόσο οι εφέτες ανακρίτριες όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας έκριναν ότι, εξαιτίας των παραπάνω τριών συνισταμένων, ο Ηλ. Κασιδιάρης πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ως ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κρίση ανακριτριών και εισαγγελέα βάρυνε ιδιαίτερα η ιδιαίτερη σχέση που φαίνεται να έχει ο κατηγορούμενος με τα όπλα.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που αναφέρεται στο κατηγορητήριο για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλκατοχής, που νωρίτερα κλήθηκε να αντικρούσει ο Η. Κασιδιάρης: «Κατείχες λειτουργικά πυροβόλα όπλα χωρίς να διαθέτεις την κατά το νόμο απαιτούμενη άδεια».

Οι ανακρίτριες, παρά τον ισχυρισμό του ίδιου του βουλευτή πως τα επίμαχα όπλα ήταν δύο νόμιμες καραμπίνες, τού προσάπτουν πως είχε «μετασκευάσει και τροποποιήσει» τα δύο όπλα «κατά τρόπο ώστε να χαρακτηρίζονται πυροβόλα».

Θεωρούν δε οι δικαστικοί λειτουργοί, πως ο βουλευτής κατείχε τα όπλα «με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης αποδεχόμενος τους σκοπούς της, ήτοι της εξόντωσης των στοχοποιημένων από αυτήν “πολιτικών και φυλετικών της εχθρών”».

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό, οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε βίαια περιστατικά όπου εμπλέκεται ο βουλευτής, με πιο χαρακτηριστική τη σκηνή επίθεσής του στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Γίνεται επίσης επίκληση και σε φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία όπου ο κατηγορούμενος είτε πυροβολεί είτε ποζάρει με όπλα.

Σχόλια