Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς συζήτησε την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο. Αποφάσισε το συνέδριο να διεξαχθεί 22-24 Μαΐου και όρισε Επιτροπή Θέσεων, τα κείμενα της οποίας θα έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος Μαρτίου, ώστε αμέσως μετά να τεθούν για συζήτηση σε Περιφερειακές και Νομαρχιακές συσκέψεις των μελών του κόμματος. Επίσης όρισε τριμελή οργανωτική γραμματεία.

Στην συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την προσπάθεια για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα συνδέει την δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

Επισήμανε την ανάγκη η χώρα μας να κινηθεί γρήγορα και επί της ουσίας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καταθέτοντας και προωθώντας την υλοποίηση συγκεκριμένων και κοστολογημένων εναλλακτικών σχεδίων. Ταυτόχρονα να διεκδικήσει την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και τη διασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας.

Είναι αναγκαία η προώθηση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, θα αναζωογονήσουν την οικονομία και θα αντιμετωπίσουν τις παθογένειες του παρελθόντος.

 

Σχόλια