Με χρονοδιάγραμμα 60 ημερών, ο Πρωθυπουργός δρομολογεί την αναδιανομή των 500 εκατ. σε χαμηλοσυνταξιούχους, ένστολους, ευπαθείς ομάδες, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη συζήτηση στα ευρωπαϊκά όργανα για την απομείωση του χρέους και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τις άμεσες κινήσεις, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μελετούν τον τρόπο που θα περάσει η συμφωνία με την τρόικα από τη Βουλή. Αν και οι πρώτες σκέψεις ήταν να περάσουν όλες οι ρυθμίσεις ως ένα άρθρο σε ένα νομοσχέδιο, τώρα εξετάζεται -με εισήγηση Βενιζέλου- να ακολουθηθεί μια πιο ελαστική διαδικασία. Συγκεκριμένα εξετάζεται να καταρτιστεί ξεχωριστό νομοσχέδιο για το ζήτημα των τραπεζών.

Παράλληλα με όχημα την αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει αντεπίθεση διαρκείας με ορίζοντα τις διπλές κάλπες του Μαΐου.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο κάνει λόγο για ένα ντόμινο εξελίξεων που θα επισφραγίσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα 60 ημερών του πρωθυπουργού είναι:

-Εντός Μαρτίου εγκρίνεται από τη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα

-1η Απριλίου εγκρίνεται η εκταμίευση της δόσης (11,8 δισ. ευρώ) από το Eurogroup

-Στις αρχές Απριλίου ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

-Εντός Απριλίου έξοδος του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές με στόχο να αντληθούν περίπου 2 δισ. ευρώ

-Έως τα τέλη Απριλίου καταφθάνει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενδεχομένως με δήλωση για το τέλος της ελληνικής κρίσης

Σχόλια