Το Facebook θα ειδοποιεί πλέον εάν κάποιος έχει προσπαθήσει ναπαραβιάσει την προσωπική μας σελίδα!

Με ένα notification θα ενημερώνει τον χρήστη πως ο λογαριασμός του έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο χωρίς τη βούλησή του, κάτι που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο. Οπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος ασφαλείας Αλεξ Στάμος, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης του κάθε χρήστη.

Κάθε φορά που ένας χρήστης θα βλέπει αυτή την ειδοποίηση, δεν θα σημαίνει αυτόματα ότι ο λογαριασμός του παραβιάστηκε από κάποιον ξένο, αλλά μπορεί ο υπολογιστής ή το smartphone που χρησιμοποιεί ο χρήστης, να έχει βρεθεί στα χέρια κάποιου άλλου.

«Αυτού του είδους οι παραβιάσεις δεν έρχονται μόνο από επαγγελματίες χάκερς. Συνήθως είναι πιο σοβαρές απ’ ότι νομίζουμε αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα», τόνισε σε συνέντευξή του ο Αλεξ Στάμος.

Η ειδοποίηση, αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός στοFacebook ενδέχεται να έχει γίνει στόχος επίθεσης. Ενεργοποιώντας το Login Approvals, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά από την είσοδο στο λογαριασμό σας, ανθρώπους που προσπαθούν να παραβιάσουν το λογαριασμό σας. Κάθε φορά που ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται από μια διαφορετική συσκευή ή browser, θα σας στέλνουμε έναν κωδικό ασφαλείας στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε μόνο εσείς να κάνετε log in».

 

Σχόλια