Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, που φιλοδοξεί να γίνει οεπόμενος Πρόεδρος της Αμερικής και είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικάνων, σόκαρε όλους όσοι άκουσαν τις δηλώσεις του σχετικά με τους Σαντάμ Χουσεΐν και Μουαμάρ Καντάφι .

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους δύο δικτάτορες σε συνέντευξή του στο CNΝ,  είπε ότι το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, αν Χουσεΐν και Καντάφι δεν είχαν εκδιωχθεί δια της βίας από την εξουσία!

«Τι εννοώ… Κοιτάξτε τη Λιβύη. Κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Ο Χουσεΐν σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά η χώρα ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Σήμερα τη Λιβύη ούτε που την ξέρει κανένας. Ειλικρινά, δεν υπάρχει Ιράκ, δεν υπάρχει Λιβύη. Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Με τις καταγεγραμμένες και αποδεδειγμένες θηριωδίες εναντίον των λαών τους, ο Καντάφι και ο Χουσεΐν, που έχουν διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, βρήκαν σύμμαχο στο πρόσωπο του Τραμπ, που είπε ότι«οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Λιβύη και στο Ιράκ. Αποκεφαλίζουν και πνίγουν ανθρώπους. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν ή τον Μουαμάρ Καντάφι».

Σχόλια