Η τρόικα ζητάει από την Αθήνα να ετοιμάσει οδικό χάρτη για την ανόρθωση της οικονομίας

«Ετοιμάστε το πρόγραμμά σας για την ανάπτυξη» διαμηνύει πλέον επιτακτικά η τρόικα στην Αθήνα, σε μια μετακίνησή της από την εμμονή στις πολιτικές λιτότητας, καθώς είναι σαφές ότι χωρίς ανάπτυξη οι μέχρι τώρα επιτυχίες του προγράμματος θα τεθούν σε κίνδυνο.

Μετά το Eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα, όπου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τη χώρα μας να ετοιμάσει ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαμήνυσε την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση, στο περιθώριο της Συνόδου του στην Ουάσιγκτον, ότι στο Eurogroup της 5ης Μαΐου «πρέπει να μιλήσουμε για την ανάπτυξη».
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη, με το αναπτυξιακό της σχέδιο και τις προτάσεις της, για να αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
«Εμείς θα προτείνουμε τους κλάδους που θέλουμε να αναπτυχθούν, αυτοί θα μας πουν με ποιο τρόπο μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη» σημειώνει πηγή του οικονομικού επιτελείου. Η Ευρώπη μάλιστα συζητά αυτή την περίοδο πώς θα ενισχύσει εξωτραπεζικές πηγές χρηματοδότησης, μέσω π.χ. αυξήσεων κεφαλαίων και έκδοσης ομολόγων εκ μέρους των επιχειρήσεων.
Σχόλια