Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο, καθώς από αργά το βράδυ του Σαββάτου εξελίσσονται δύο τουλάχιστον περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν ως τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Βρετανική Αστυνομία: Στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην παραπλήσια Αγορά του Μπόροου. Σύμφωνα με το BBC υπάρχει ένας νεκρός.

Υπάρχουν πληροφορίες για 20 τραυματίες.

Η αστυνομία αναζητεί έξι ή εφτά υπόπτους, ενώ υπάρχουν αδιάκοπες εκκλήσεις προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν πληροφορίες για μία οι περισσότερες συλλήψεις.

Στις 22.10 (τοπική ώρα) ένα λευκό βαν έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, αμέσως μετά το περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με τραύματα από μαχαίρι. Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.

Οδηγός ταξί, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν, δήλωσε σε ΜΜΕ: «Ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Μετά είδα τρεις ανθρώπους να βγαίνουν από αυτό με μαχαίρια και να τρέχουν στην οδό Μπόροου και να μαχαιρώνουν τυχαία όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Είδα ένα κορίτσι να δέχεται μια μαχαιριά στο στήθος».

Στην Αγορά Μπόροου, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου, μασκοφόροι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε τουλάχιστον επτά πολίτες.

Το CNN μετέδωσε ότι δύο άνδρες μπήκαν σε ένα εστιατόριο στην Αγορά Μπόροου και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι μια σερβιτόρα τραυματίστηκε από μαχαίρι στον λαιμό κι ένας άνδρας στην πλάτη.

Το BBC μετέδωσε ότι ένας άνδρας -υπεύθυνος για την ασφάλεια σειράς με μπαρ στην περιοχή- δήλωσε ότι είδε τέσσερις πολίτες να δέχονται χτυπήματα από μεγάλα μαχαίρια από τρεις τρομοκράτες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνάδελφος του από διπλανό μπαρ τον ενημέρωσε για την επίθεση με τα μαχαίρια στο Borough Bistro pub και αμέσως έσπευσε προς εκεί. Είδε τους πάντες να τρέχουν αλλόφρονες εν μέσω κραυγών. Πρόσθεσε ότι είδε τρεις άνδρες με μεγάλα μαχαίρια, ένας εκ των οποίων εκείνη τη στιγμή χτυπούσε μία νεαρή κοπέλα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι ευρεία. Αμέσως απέκλεισε όλες τις παραπάνω περιοχές περιοχή και απομάκρυνε με κραυγές τους πολίτες. Υπάρχουν αδιάκοπα μηνύματα από προς όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να απομακρυνθούν άμεσα για τη δική στους ασφάλεια.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ένα «φρικτό περιστατικό» εξελίσσεται και αντιμετωπίζεται ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter: Οτιδήποτε θα μπορούσαν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είμαστε εκεί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ».

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο και για τρίτο περιστατικό στο Βόξολ, ωστόσο τελικά δεν σχετίζεται με την τρομοκρατική ενέργεια.

Σχόλια