Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τού είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσής Αυγής.

«Την επόμενη μέρα με καλεί ο κ. Μπαλτάκος στο γραφείο του και μου λέει ευθέως υπονοώντας ότι ίδια πρόταση έχει κάνει στο ΠΑΣΟΚ: “Ή αποσύρετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή πάμε σε εκλογές”. Σε ερώτηση μου τι θα γίνει την επομένη των εκλογών μου απάντησε: “Δυστυχώς, όπως είναι οι δημοσκοπήσεις δεν το θέλουμε αλλά θα αναγκαστούμε να κάνουμε κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή”», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

«Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν κατάλαβα ότι ο κ. Μπαλτάκος μιλούσε για λογαριασμό του, μου μετέφερε θέση της κυβέρνησης». Στο ερώτημα αν ο κ. Μπαλτάκος εκβίασε τη ΔΗΜΑΡ, απάντησε: «Ευθέως» και πρόσθεσε: «Μας εκβίασε προκειμένου να περάσουν τα μέτρα τα θεσμικά, τα οποία προωθούσε η ΝΔ, χρησιμοποιώντας τη Χρυσή Αυγή».

«Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πριν για την Χρυσή Αυγή… Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, και η δικογραφία είναι συγκλονιστική. Δυστυχώς κάποια κόμματα πιστεύουν ότι ακόμη η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από τις κυβερνήσεις» τόνισε επίσης o βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια