Συνταξιούχος Ιταλός έσωσε εκατοντάδες μετανάστες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα ο οποίος του ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, το κουδούνισμα του τηλεφώνου ξύπνησε τον 66χρονο ο οποίος κοιμόταν αμέριμνος στο σπίτι του στη Ρώμη, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera. «Δεν καταλάβαινα λέξη, μου μιλούσαν στα αγγλικά, στα γαλλικά, δεν είχα ιδέα τι γύρευαν από εμένα τα χαράματα», αφηγήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα, λέγοντας ότι το τηλέφωνό του συνέχισε να χτυπά αδιάκοπα. Όλες οι κλήσεις προέρχονταν από τον ίδιο αριθμό, τον οποίο δεν γνώριζε.

Νομίζοντας ότι έχει να κάνει με φαρσέρ που τον παρενοχλούσαν και αφού τους έκλεισε πολλές φορές το τηλέφωνο, αποφάσισε τελικά να καλέσει την αστυνομία. Οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι του κατάλαβαν, από ένα καινούργιο τηλεφώνημα, ότι οι άγνωστοι ζητούσαν βοήθεια.

«Άκουσαν τη θάλασσα, τον άνεμο, τον θόρυβο της μηχανής του πλοιαρίου από το ακουστικό», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενημερώθηκε η ακτοφυλακή, η οποία εντόπισε τελικά τους μετανάστες: επρόκειτο για πέντε υπερφορτωμένα πλοιάρια, με 600 ανθρώπους, που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Σικελία.

Ο άνδρας, ο οποίος τηλεφωνούσε από δορυφορικό τηλέφωνο, πληκτρολογούσε στην τύχη αριθμούς με τον κωδικό της Ρώμης, μέχρι που εντέλει του απάντησε ο 66χρονος.

Σχόλια