Μήνυμα σε λογαριασμό στο Twitter τον οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, χειρίζεται το γραφείο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αναφέρει, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ, ότι εξτρεμιστές σουνίτες έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν πόλεμο εντός του μουσουλμανικού κόσμου.

Το μήνυμα στα αγγλικά, από τον λογαριασμό @khamenei_ir, αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι εξτρεμιστές θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και την δυσπιστία ανάμεσα στους σουνίτες και τους σιίτες μουσουλμάνους, στόχο τον οποίο μοιράζονται με «υπεροπτικές» δυνάμεις – έκφραση την οποία χρησιμοποιούν οι Ιρανοί όταν αναφέρονται στις ΗΠΑ, καθώς και στους δυτικούς και ισραηλινούς συμμάχους της Ουάσιγκτον.

Αναφερόμενος στους μαχητές «τακφίρι» – σουνίτες οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα μέλη των άλλων παραλλαγών του Ισλάμ άπιστους και άρα νομιμοποιημένους στόχους του ιερού πολέμου – ο κ. Χαμενεΐ σημειώνει: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον κοινό στόχο των τακφίρι και των υπεροπτικών δυνάμεων να δημιουργήσουν έναν πόλεμο στον μουσουλμανικό κόσμο – τόσο οι σιίτες όσο και οι σουνίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Σχόλια