Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Με 152 «ναι» ψηφίστηκε το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».

Με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και ένα «παρών» ψηφίστηκε και το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα καλά ήρθαν και έρχονται για την ελληνική οικονομία θέλουν να βυθίσουν την Ελλάδα στην ακυβερνησία. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό. Με μεγάλη δύναμη προχωράμε», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκπλήξεις και διαφοροποιήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αντίθετα υπερψήφισε το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για τον πρώην πρωθυπουργό είναι εξαιρετικά βαρύ. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

«Παρών» στο άρθρο 1 δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ «παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ανακοινώθηκε η διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος είχε εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις το θέμα του γάλακτος υπερψήφισε το πολυνοσχέδιο. «Ναι» ψήφισε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής. Θετική ψήφο έδωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Α. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία έχασε ένα βουλευτή και ανέρχεται πλέον τους 152.

Σχόλια