Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από Β σε Β- προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard &Poor’s, όπως είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα, διατηρώντας το καθεστώς της αρνητικής επιτήρησης, όσο καθυστερεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές.

Ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι διατηρεί την αρνητική προοπτική (credit watch negative), υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα κίνηση. Σημειώνει ότι οι περιορισμοί ρευστότητας έχουν «στενέψει» τα περιθώρια που έχει η νέα κυβέρνηση για να προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές για ένα πρόγραμμα.

Οπως είχε κάνει γνωστό ο αμερικανικός οίκος από την περασμένη εβδομάδα, η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της Ελλαδας με τους θεσμικούς εταίρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης καθυστερούν, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Σχόλια