Σάλο έχει προκαλέσει η υποκλαπείσα συνομιλία της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, όπου ακούγεται να λέει πως οι Ουκρανοί πρέπει «να πάρουν τα όπλα» και να «διαλύσουν του Ρώσους και τον ηγέτης τους».Στη συνομιλία αυτή με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Nestor Shufrych, που καταγράφηκε στις 18 Μαρτίου, η Τιμοσένκο εκτός εαυτού ακούγεται να μιλά για την ανάγκη να πολεμήσουν τους Ρώσους ακόμη και τους ρίξουν πυρηνικά μέχρι να τους μετατρέψουν σε στάχτη.
Η Τιμοσένκο τονίζει πως αν η ίδια ήταν στην εξουσία οι Ρώσοι θα έπαιρναν από αυτήν «αρ… από την Κριμαία».«Γαμώτο! Πρέπει να αρπάξουμε τα όπλα και να πάμε να καθαρίσουμε αυτούς τους αναθεματισμένους katsaps (όρος που χρησιμοποιείται υποτιμητικά για τους Ρώσους στην Ουκρανία). Μαζί με τον αρχηγό τους».Στο δε ερώτημα τι πρέπει να γίνει με τους καθαρούς Ρώσους, που έχουν απομείνει στην Ουκρανία, η Γ. Τιμοσένκο απάντησε: «Γαμ…έ τους. Πρέπει να τους ρίξουμε με ατομικά όπλα».Η Tιμοσένκο, που θέλει να κατέβει υποψήφια στις επόμενες προεδρικές εκλογές, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «θα βρει ένα τρόπο να εξαφανίσει αυτούς του μαλ…ς» εννοώντας του Ρώσους.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας της αναφέρει:

«Θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις διασυνδέσεις. Θα το θέσω σε όλο τον κόσμο, μόλις θα είμαι σε θέση, έτσι ώστε να το κάνω σίγουρο. Γαμώτο. Ούτε μια σπιθαμή γης δε θα μείνει όρθια εκεί που βρίσκεται η Ρωσία σήμερα».

Και καταλήγει:
«Θα αρπάξω το όπλο μου, ξέρεις για τι πράγμα μιλάω και θα πυροβολήσω τον μπάσταρδο Πούτιν στο μέτωπο».

Τις συνομιλίες έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό δίκτυο RT, ενώ η ίδια η Τιμοσένκο δεν διέψευσε την αυθεντικότητα του ηχητικού, αλλά υποστήριξε πως το κομμάτι που διέρρευσε αφορά μόνο τα 8 εκατομμύρια Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σχόλια