Απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης το ενδεχόμενο το νερό και η ενέργεια να περάσουν στα χέρια ιδιωτών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της κυβέρνησης η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης να έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όχι όμως και για ψήφιση.

«Και θα προλάβουμε και θα πετύχουμε» είπε ο κ. Φλαμπουράρης, ενώ αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ζει άλλο έτσι, με πολίτες χωρίς φως, θέρμανση, να ψάχνει τα σκουπίδια. Αυτό θα ανατραπεί, έτυχε σε μας να είμαστε οι πρώτοι, θα έρθουν κι άλλοι. Και θα προλάβουμε και θα μείνουμε για πολλά χρόνια, διότι έχουμε τον λαό με το μέρος μας».

Σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, δεν τα πειράζει κανείς.

Δεσμεύτηκε για επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, αποκλείοντας το ξεπούλημα τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για τις τράπεζες, ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή των διοικήσεων: «Οι τράπεζες είναι μοχλός ανάπτυξης, άρα είναι υποχρεωμένες με μια διοίκηση που θα είναι υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις».

 

Σχόλια