Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  απεικονίζουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν αλ Κάντι, που οι ΗΠΑ έχουν κατονομάσει ως «παγκόσμιο τρομοκράτη».

Οι φωτογραφίες που λήφθηκαν από κάμερα ασφαλείας και δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Karsi, μαρτυρούν ότι η συνάντηση που έχει καταγραφεί πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2012, περίοδος που η είσοδος στην Τουρκία ήταν απαγορευμένη για τον Γιασίν αλ Κάντι.
Επιπλέον, στη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό είναι παρών και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν.

Οι νέες φωτογραφίες, οι οποίες φέρονται να περιλαμβάνονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει την τουρκική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, δείχνουν τον Γιασίν αλ Κάντι να εισέρχεται στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου Halic της Κωνσταντινούπολης και να ακολουθηθεί μετά από λίγο ο Ερντογάν και ο Φιντάν.  Ο Ερντογάν με τον αλ-Κάντι μίλησαν μόνοι τους για 51 λεπτά. Στην συνέχεια ο Ερντογάν είχε συνομιλία με τον Φιντάν.

Δεν αναφέρεται τίποτα για το περιεχόμενο της συνομιλίας των τριών αντρών, αλλά σε προηγούμενα άρθρα της η εφημερίδα επισημαίνει, ότι ο αλ Κάντι είχε εγκαθιδρύσει δίκτυο στην Τουρκία και είχε πρόσβαση σε μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο αλ Κάντι με τον Ερντογάν έχουν συναντηθεί 13 τουλάχιστον φορές, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις οποίες παρευρέθηκε και ο επιχειρηματίας Μουσταφά Λατίφ Τόμπας, που εμπλέκεται στα κατασκευαστικά σκάνδαλα της Τουρκίας, αλλά και ο γιος του πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν.

Σχόλια