Διάρκειας περίπου μίας ώρας ήταν η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με την Φώφη Γεννηματά στην οποία και συζήτησαν για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του ο κ. Μεϊμαράκης.

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι δεν προκύπτει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή «με ευθύνη του κ. Τσίπρα» και τόνισε πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη χώρα».

Μάλιστα προειδοποίησε ότι  οι διαδικασίες για εκλογές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, καθώς «το Grexit βρίσκεται ακόμα στις αυλές μας».

Όπως είπε, οι συνταγματικές προβλέψεις θα πρέπει να τηρηθούν, «όμως όλοι εμείς δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας και της αδράνειας».

Χαρακτήρισε ως «επιζήμια για τη χώρα» την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για εκλογές και τον κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό.«Πάει σε εκλογές προκειμένου ο κόσμος να μην αντιληφθεί τις συνέπειες του Μνημονίου» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, «γι’ αυτό η προσπάθεια μας εχει στόχο να αναδείξουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για θετικές λύσεις».

Σχόλια