«Με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι «δήθεν διαπραγματεύονταν, ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα».

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, «δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια».

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε, ότι τα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας είναι ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων.

«Χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες. Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα» υποστήριξε, ενώ δήλωσε ότι είναι ώρα ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου.».

Σχόλια