Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από την Τρίπολη, όπου μίλησε απόψε , σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Κάλεσε δε, τους προοδευτικούς πολίτες να συσπειρωθούν στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του τρίτου μνημονίου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η χώρα δεν θα είχε φτάσει στο γκρεμό αν δεν είχε υπάρξει η καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία 2004 – 2009. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ., διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακολούθησε κι αντέγραψε τη ΝΔ σε πολλά σημεία και σημείωσε πως μιμείται το στρατηγικό της δόγμα, τότε που το 2012 οδήγησε την χώρα σε διπλές εκλογές. Ότι έκανε, είπε, η ΝΔ το 2012, το επαναλαμβάνει το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

«Ροκάνισαν το χρόνο και σκούπισαν τα αποθεματικά του κράτους, αφυδάτωσαν την πραγματική οικονομία και πάγωσαν το ΕΣΠΑ, έκλεισαν τις τράπεζες, προσπάθησαν να αποδράσουν μέσα από το διχαστικό δημοψήφισμα, ζήτησαν ένα ηρωικό όχι και έντρομοι μετά προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε ένα ναι άνευ όρων, με την χώρα στον αέρα χωρίς πρόγραμμα», είπε η κ. Γεννηματά.

Εξαπέλυσε επίθεση προς τον κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, «από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κ.Τσίπρα. Είναι ο ειδικός φόρος Τσίπρα».

Η Φώφη Γεννηματά, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ για να ξαναφέρει – όπως είπε- την ελπίδα που ενταφίασε ο κ. Τσίπρας με το 3ο μνημόνιο και τόνισε, «είμαστε εδώ για να δώσουμε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, σε όλους αυτούς που τόλμησαν να μας πουν δοσίλογους και προδότες. Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μας εμπιστευθούν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τη Δημοκρατική συμπαράταξη».

Επιπλέον, σημείωσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να γίνει δυνατή και να παίξει καταλυτικό ρόλο με την ψήφο των πολιτών, ενώ έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του 3ου μνημονίου.

 

Σχόλια