«Το εγχείρημα της συγκρότησης της Κεντραριστεράς δεν μπορεί να γίνει απολίτικα, ο προοδευτικός πόλος ή θα έχει πραγματικά προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο ή δεν θα υπάρξει»τόνισε στο Mega o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στην «Ελια» και τους 58 σημείωσε ότι στερούνται του αναγκαίου πολιτικού προγράμματος και είναι μια «προσπάθεια συγκόλλησης για εκλογικές ανάγκες». «Εχουν καταλήξει το ΠΑΣΟΚ και κάποιες ελάχιστες δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά. «Η ΔΗΜΑΡ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ βλέπει το σήμερα αλλά και τα ζητήματα της επόμενης ημέρας, χαράσσει από τώρα το πολιτικό πρόγραμμα για το αύριο. Αυτοί τι κάνουν;» πρόσθεσε ο κ. Κουβελης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν απέκλεισε βουλευτικες εκλογές μέσα στο 2014, σημειώνοντας ότι θα εξαρτηθει από το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, την οικονομική πολιτική αλλά και την ένταση στην κοινωνία,  σημειώνοντας ότι ο κόσμος έχει πάθει κατάθλιψη

Ο Φωτης Κουβέλης προέβλεψε ότι έρχονται και νέα μέτρα, έκανε λόγο για «άνεργη ανάπτυξη» και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει success story με ανοιχτη την πληγή της ανεργίας.

«Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας»

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του κ. Κουβέλη και στο ερώτημα αν τον ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας εν όψει της εκλογής το 2015. «Είναι τιμητικό να κάνουν αναφορά στο πρόσωπό σου, αλλά από κει και πέρα το πολιτικό ζήτημα προσδιορίζει αυτό το οποίο κάνω και θα κάνω. Και το πολιτικό ζήτημα είναι ότι εγώ είμαι ενεργός πολιτικός πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ούτε με ΝΔ ούτε με ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της ασκούμενης πολιτικής σήμερα, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία προσωπική διαφορά με κανέναν πολιτικό αρχηγό.

Για Ψαριανό

«Αν είναι κάτι το οποίο μου χρεώνουν και μέσα στο κόμμα είναι ότι είμαι έμπλεος δημοκρατικής άποψης, συνείδησης και συμπεριφοράς» τόνισε ο  Φώτης Κουβέλης, ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του Γρηγόρη Ψαριανού περι αντιδημοκρατικής λειτουργίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η στάση του κόμματος για τις ρυθμίσεις του Πολυνομοσχεδίου είχε αποφασιστεί και εγκριθεί και σε επίπεδο τομέων και κατά τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ερώτηση γιατί δεν προχωρά στη διαγραφή του βουλευτή από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε: «Δεν έχουμε διαδικασίες στο καταστατικό μας διαγραφής μέλους. Ο συγκεκριμένος βουλευτής, θα μπορούσε πράγματι να αποβληθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής από τον πρόεδρο της ΚΟ, δηλαδή από εμένα, αλλά δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τις γραμμές του κόμματος διότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό μας».

Και πρόσθεσε: «Ξέρετε ποιος είναι ο αυστηρότερος έλεγχος του καθενός και της κάθε μιας που είναι μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς; Η ίδια η κριτική των άλλων μελών του κόμματος, η ίδια η κριτική της κοινωνίας».

 

Σχόλια