Επικριτικός έναντι του εγχειρήματος του Σταύρου Θεοδωράκη στην πολιτική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη κομίζει «το νέο» στην πολιτική ζωή.

«Το νέο δεν προσδιορίζεται από τον χρόνο της εμφάνισής του ή από τις δηλώσεις των δημιουργών του. Το νέο προϋποθέτει λόγο συγκεκριμένο και για το σήμερα και για το αύριο, καθώς και προγραμματικές δεσμεύσεις», παρατήρησε ο κ. Κουβέλης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, στο νέο σχήμα δεν διαπιστώνει κάτι τέτοιο. «Το «νέο»», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να δομείται πάνω στα υλικά του παρελθόντος με εργαλεία την ιδεολογική ασάφεια και την πολιτική σύγχυση. Έτσι, καταντά αυθεντικός συνεχιστής του παλιού…».

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να προωθήσει την πολιτική της ενοποίηση, να διαμορφώσει με τον πλέον ικανό τρόπο την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής.

Όπως ανέφερε, στις συζητήσεις τόσο με τον κ. Σουλτς όσο και με τον επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα κυριάρχησε το θέμα της Ελλάδας και ετέθη το ζήτημα της κοινοτικής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας.

Συμφωνήθηκε ακόμη, ότι οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, που θα εκλεγούν ευρωβουλευτές, θα μετέχουν στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε επίσης, πως κατέστη σαφές από τους κ.κ. Σουλτς και Σβόμποντα ότι «ισότιμα αντιμετωπίζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις των χωρών- μελών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουβέλης είπε ότι ο κ. Σουλτς έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν.

Σχόλια