Σε δήλωσή του για τα τέσσερα χρόνια από το πρώτο μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζει ότι «σταθερότητα δεν σημαίνει εμμονή στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ». «Είναι ώρα να αλλάξουμε ρότα» επισημαίνει ο κ. Κουβέλης «κι όχι μέτρα που προετοιμάζονται για μετά τις ευρωεκλογές και κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση»

Αναλυτικά η δήλωση

Επί τέσσερα χρόνια, η χώρα ζει στη σκιά των μνημονίων που βύθισαν την κοινωνία και εγκλώβισαν την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Κινήσεις θετικού χαρακτήρα και αποσπασματικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης υπήρξαν, χωρίς ωστόσο να ανατρέψουν τη γενική αρνητική κατάσταση.

Είναι ώρα να αλλάξουμε ρότα:

Σταθερότητα δεν σημαίνει εμμονή στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές αποσταθεροποιούν – δεν σταθεροποιούν. Πλήττουν την κοινωνική συνοχή – δεν συνιστούν πολιτικές εξόδου από την κρίση.

Απαιτείται νέα συμφωνία με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τολμηρή διευθέτηση του χρέους κι όχι μέτρα που προετοιμάζονται για μετά τις ευρωεκλογές και κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση.

Σχόλια