«Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί νέα μέτρα», δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξή του στους «New York Times» ο υπουργός Οικονομικών. Σήμερα όμως, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» με την τρόικα.

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα  στο Παρίσι, με τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση, προσθέτοντας «ότι το γεγονός πώς θα συναντηθούμε αύριο μας είχε αναγκάσει να εργαστούμε όλο τον Αύγουστο».

«Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης των προσδοκιών ενόψει της διαπραγμάτευσης, απάντησε ότι «ο πήχης έχει ανέβει ψηλά», επισημαίνοντας πάντως ότι στον ίδιο το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε απο αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».

Σχόλια