Ένας Έλληνας κροίσος, κάτι σαν… Χρυσαυγίτης made in England, βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση του Νάιτζελ Φάρατζ, ευρωσκεπτικιστή και ακροδεξιό που σάρωσε στις ευρωεκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, όπως γράφει το Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Φάρατζ βρήκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Μαρκεζίνη, του γνωστού εφοπλιστή, έναν ομοϊδεάτη, αλλά και πολύτιμο συνοδοιπόρο και χορηγό.

Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του, καθότι δηλώνει μισογύνης και εθνικιστής.

Απαντώντας στην Λίμπι Περβς των SundayTimes, μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους που μάχεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, έγραψε μία επιστολή και της επιτέθηκε γιατί… τόλμησε να ασκήσει κριτική στην ρωσική ομοφοβία.

Ο Μαρκεζίνης, λοιπόν, έγραψε:

Η σοδομία είναι έγκλημα εδώ και 2.000 χρόνια. Της έχω εξηγήσει πως οι λέξεις ομοφοβία-ομοφοβικός δεν υπάρχουν. Δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα λεξικό και δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως.

Αρχικά οι εκπρόσωποί του αρνήθηκαν ότι χρηματοδοτούσε τον Φάρατζ, όμως στη συνέχεια αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν, αφού εκείνος ήθελε να προσφέρει.

Ο Δ. Μαρκεζίνης, εκτός από τους ομοφυλόφυλους επιτίθεται και στις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι θέλουν ένα… χέρι ξύλο (!), εφόσον παραμένουν ανύπαντρες, ενώ ο έρωτας ή ση συμβίωση εκτός γάμου θεωρούνται εγκλήματα:

Το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι ότι οι γυναίκες σήμερα ρέπουν προς την ακολασία. Ξαπλώνουν πολύ γρήγορα με τους άντρες. Οπότε για να μη θεωρήσουν πως είναι εντελώς του δρόμου, καθιερώνουν ένα είδος ψευτο-γάμου με τους εραστές τους, χωρίς να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις του έγγαμου βίου.

Στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, καταφέρεται συστηματικά εναντίον των ξένων κι ειδικά των μουσουλμάνων που έχουν… μολύνει το  Λονδίνο, αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς, Εργατικούς, Τόρις και Κεντρώους.

Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα κι αναχώρησε νωρίς για το Λονδίνο, όπου η οικογένειά του ανέπτυξε εφοπλιστική κι επιχειρηματική δραστηριότητα, με την εταιρεία του, Marchessini & Co., να ανθεί οικονομικά ακόμη και σήμερα.

Σχόλια