Κλήση για απολογία εντός δέκα ημερών απέστειλε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας στον δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη.

Ο κ. Κορτζίδης καλείται να απαντήσει γραπτώς για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια, διότι εκμίσθωσε την έκταση στο λούνα παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει κατατεθεί φάκελος που να αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, καλείται σε απολογία διότι γνώριζε την εγκατάσταση και επέτρεψε τη λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη άδεια στον συγκεκριμένο χώρο κατά τα έτη 2011- 2012 και πάλι με άδειες εκμίσθωσης, χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

Τέλος, καλείται σε απολογία -πάντα για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια- διότι δεν μερίμνησε για την παύση της λειτουργίας του λούνα παρκ, ενώ το συμβόλαιο εκμίσθωσης είχε λήξει από τον Φεβρουάριο 2014.

Εάν ο κ. Κορτζίδης δεν απολογηθεί, του επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή που είναι αργία.

Βαρύτατες πειθαρχικές ευθύνες στον δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 13χρονος, καταλογίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα που διαπιστώνεται παράβαση του νόμου-πλαισίου που αφορά στην ενοικίαση δημοτικού χώρου σε ιδιώτη, καθώς επισημαίνει ότι από την εισήγηση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη προς το δημοτικό συμβούλιο, για την ενοικίαση του οικοπέδου στο λούνα παρκ, απουσίαζε η μελέτη που θα πιστοποιούσε ότι ο χώρος ήταν κατάλληλος για την ασφαλή τοποθέτηση των μηχανημάτων της επιχείρησης.

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι δεν συστάθηκε από τον δήμο η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να ελέγξει τα μηχανήματα, μετά την εγκατάσταση του λούνα παρκ και να παραχωρήσει την άδεια λειτουργίας.

 

Σχόλια