Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε από την αρχή ενδεχόμενο εκλογικής σύμπραξης της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Χρήστος Μαχαίρας, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο νέο πολιτικό κόμμα, του Σταύρου Θεοδωράκη, “Το Ποτάμι”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαχαίρας, ερωτηθείς για μία ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε: “Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να συμπράξουν εκλογικά σε ένα ψηφοδέλτιο δύο πολιτικές δυνάμεις, εκ των οποίων η μία επικροτεί το κυβερνητικό έργο και η άλλη το αποδοκιμάζει. Θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να συστεγαστούν κάτω από το ίδιο ψηφοδέλτιο”.

Κληθείς να σχολιάσει τι κομίζει στην πολιτική ζωή το νέο πολιτικό κόμμα “Το Ποτάμι”, ο κ. Μαχαίρας παρατήρησε: “Η νέα κίνηση μέχρι στιγμής κινείται στο… σκοτάδι. Στη σύγχυση … Δανείζονται, λένε, και από την αριστερά και από τους φιλελεύθερους και εμφανίζονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων – και καλά κάνουν – αλλά για το βασικότερο δικαίωμα που είναι αυτό στην εργασία ή στην κοινωνική ασφάλιση δεν ακούσαμε και πολλά…»

«Στον αυλόγυρο της πολιτικής», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, «μπορούν να ανθίσουν όλα τα λουλούδια, αλλά για ένα έχουμε μια εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν προκύπτει από παρθενογέννεση. Το νέο εγχείρημα μοιάζει να φλερτάρει με το αντισυστημικό ακροατήριο, αλλά πολλά από τα στελέχη του υπηρέτησαν το σύστημα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα…»

Σχόλια