«Η έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας δεν μπορεί να περιέχει προαπαιτούμενα», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», o γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Θεοχαρόπουλου:

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Η έναρξη διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας δεν μπορεί να περιέχει προαπαιτούμενα και να μπαίνουν τέτοια θεσμικά θέματα στη διαδικασία του διαλόγου. Το ίδιο σχόλιο έκανα και όταν μπήκαν κάποια θέματα για την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τα θέματα των θεσμών είναι πολύ σημαντικά για να μπαίνουν μόνο στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των κομμάτων και θα κριθούν όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή. Δεν μπορούμε επτά μήνες πριν να μετράμε ψήφους και ανθρώπους, διότι αυτή είναι μια διαδικασία που δεν τιμάει το πολιτικό σύστημα.

Για την επιστολή Τσίπρα και τις συναντήσεις με ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους Πράσινους

Έχουμε θέματα στα οποία συμφωνούμε, αλλά και σε άλλα διαφωνούμε. Συζητούμε και προσπαθούμε να βρούμε συγκλίσεις. Αυτή είναι η διαδικασία. Αυτή είναι και η πολιτική, η διαδικασία συγκλίσεων πάνω σε διαφορετικές προτάσεις και θέσεις και η προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος. Έχουμε αποδείξει αυτές τις μέρες ότι εμείς θέλουμε να ξεκινήσει ο διάλογος, διότι αλλιώς δεν θα παίρναμε την πρωτοβουλία να στείλουμε αυτές τις επιστολές. Και καθίσαμε σε μια συνάντηση προχθές με τους Οικολόγους και την Τρίτη καθόμαστε σε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Δεν καθόμαστε απλώς για να καθίσουμε, αλλά γιατί πρέπει να καταλήξουμε κάπου προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.

Σχόλια