«Εποικοδομητικό και θετικό» ήταν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, που είχαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Οι ίδιες πηγές υπογράμιζαν ότι στη συνάντηση καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μετά την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας να επιταχυνθούν οι συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και να ακολουθήσει την Πέμπτη 30 Απριλίου νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πολιτική επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση μέρους των διαθεσίμων του ελληνικού προγράμματος.

Η συνάντηση διήρκεσε σxεδόν μια ώρα  και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στο κτήριο του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Εν όψει της συνάντησης, το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαψεύσει δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτοιμο να θέσει το τελεσίγραφο «συμφωνία τώρα ή εκλογές».

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση. «Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει», τονίζεται από το Μαξίμου.

 

Σχόλια