Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η στάση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου, όσον αφορά τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη. Ο δημοσιογράφος σε άρθρο του ζήτησε την παραίτηση Κορτζίδη για τα κενά και τις παραλείψεις του δήμου, όσον αφορά στο θέμα του λούνα παρκ, όπου βρήκε το θάνατο πριν μερικές ημέρες ο 13χρονος Βασίλης.

Στο άρθρο του αναφέρει ότι ο δήμαρχος είπε δικαιολογίες για τα όσα σχετίζονται με το λούνα παρκ του θανάτου τις οποίες «θα μπορούσαν να επικαλεστούν κυβερνητικοί υπεύθυνοι σε όλο τον κόσμο που καλούνται να πάρουν θέση μετά από ανάλογες μεγάλες ή μικρές τραγωδίες. Αντίθετα όμως με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες επικρατούν διαφορετικές νοοτροπίες και πρακτικές».

Υπογραμμίζει δε ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί γιατί «οι δικαιολογίες αυτές δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι και πολλά ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να τον βγάλουν από τη μέση. Θα τους είχε αποστομώσει αν είχε παραιτηθεί, εκφράζοντας μια άλλη νοοτροπία και δίνοντας το διαφορετικό παράδειγμα. Ενώ, λοιπόν, στην Ισπανία μπορεί να μην επαναληφθεί ανάλογο ρατσιστικό περιστατικό μετά την τιμωρία του οπαδού και στην Κορέα άλλη ναυτική τραγωδία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, στην Ελλάδα θα ξανασυμβούν και τα δύο. Και θα γίνουν και άλλα ατυχήματα σε λούνα παρκ, σε κατασκηνώσεις, στους δρόμους. Γιατί μας έχουν κάνει και θα παραμείνουμε μπανανία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης της Αθήνας «Ανοικτή Πόλη», την οποία υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, με άρθρο της στην «Αυγή» υπερασπίζεται τον δήμαρχο Ελληνικού και επικρίνει όσους ζητούν την παραίτησή του, ενώ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρα Νικολιδάκη, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα» ασκεί, επίσης, κριτική στον Στέλιο Κούλογλου.

Η κα. Πορτάλιου μιλάει για την ειλικρίνεια του δημάρχου, το «ακατάβλητο φρόνημα» και την «απίστευτη ευγένεια και σεμνότητά του» και τον χαρακτηρίζει «σπάνιο υπόδειγμα ευθύνης».

Αναρωτιέται μάλιστα: «Πού έφταιξε, λοιπόν, η δημοτική αρχή στην περίπτωση του λούνα παρκ;». Παραπέμπει δε σε προγενέστερο άρθρο της Αυγής για να στηρίξει το επιχείρημά της γιατί αυτό το άρθρο «περιγράφει την πολυνομία ως προς το καθεστώς αδειοδότησης σε 3/4 σελίδας της εφημερίδας. Αυτό που έχει σημασία να κρατήσουμε είναι ότι η επιτροπή αδειοδότησης δεν είναι επιτροπή ελέγχου του είδους των εγκαταστάσεων και ότι αντίστοιχος ελεγκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει».

Ταυτίζει μάλιστα το λούνα παρκ του θανάτου με παιδικές χαρές και πισίνες γράφοντας ότι ο δήμος Ελληνικού δεν σκέφτηκε να μην εγκρίνει την άδεια «και δεν το σκέφτηκε γιατί σε κάθε υπηρεσία που προσφέρει στους δημότες -από τις παιδικές χαρές και τις πισίνες μέχρι το φαγητό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς- ελλοχεύουν άπειροι κίνδυνοι ατυχήματος».

Καταλήγει δε ως εξής: «Θα έλεγα ότι ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης δεν χρειάζεται συνηγόρους. Δεν είναι, όμως, αλήθεια. Χρειάζεται όλους εμάς που αγωνιστήκαμε μαζί του για πολλά χρόνια με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά μας. Εκατοντάδες άνθρωποι και πρώτ’ απ’ όλα ο λαός του δήμου είναι συνδεδεμένοι μαζί του με ακατάλυτους δεσμούς. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε».

 

Σχόλια