Αρνητικός σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας για την κεντροαριστερά «που ακυρώνει την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς» εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας με αφορμή τη συνέντευξη Βενιζέλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ.Μαχαίρας, μιλώντας στον Real FM, σχολίασε την πρόσκληση του κ. Βενιζέλου, λέγοντας πως «χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά το θέμα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ο κ.Μαχαίρας δήλωσε: «Το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Επειδή ωστόσο με ρωτάτε, σπεύδω να σας υπενθυμίσω πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος τόνισε οτι η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται απο τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε μάλιστα οτι με βάση του παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να προκύψει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία».

Σχόλια