«Με άλλοθι την, όντως, απαράδεκτη στάση που τηρούν οι δανειστές έναντι της χώρας, διαμορφώνεται ένα κλίμα αποδοχής νέων απαιτήσεων» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες με νέους φόρους, θα φέρουν μειώσεις στους μισθούς και θα αποδομήσουν το ασφαλιστικό σύστημα», τονίζει και επισημαίνει ότι «δεν είναι αυτός ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα».

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές στους δανειστές ότι τα όρια και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν προ πολλού εξαντληθεί και να αντιληφθεί ότι η συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών ενθαρρύνει την εκδήλωση νέων απαιτήσεων από την πλευρά της τρόικας.

«Οι δανειστές έχουν συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες -ασχέτως από το ποια θα είναι η κυβέρνηση- υποστηρίζουν φανατικά. Πρόκειται για το συγκεκριμένο πακέτο επιλογών, που απογείωσε την ανεργία, τραυμάτισε την κοινωνική συνοχή και εγκλώβισε την οικονομία σε έναν διαρκή υφεσιακό κύκλο. Από αυτό τον κύκλο πρέπει να βγούμε…», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια