Ο απερχόμενος μόνιμος αντιπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σερ Άιβαν Ρότζερς δήλωσε ότι οι διαπραγματευτικοί στόχοι για το Brexit της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ήταν άγνωστοι στους εκπροσώπους της χώρας στις Βρυξέλλες.

Σε επιστολή του προς την ομάδα των συνεργατών του στους οποίους ανακοίνωνε την παραίτησή του λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την αναμενόμενη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της χώρας του από την Ε.Ε., ο Σερ Ρότζερς αναφέρει ότι το Λονδίνο στερείτο έμπειρους διαπραγματευτές και τους καλούσε να αντιτάσσονται στις «μπερδεμένες σκέψεις».

«Ελπίζω να συνεχίσετε να αντιτάσσεστε στα αβάσιμα επιχειρήματα και στις μπερδεμένες σκέψεις και ότι ποτέ δεν θα φοβηθείτε να πείτε την αλήθεια στους έχοντες την εξουσία», ανέφερε ο κ. Ρότζερς στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε ολόκληρη από το BBC.

Πέραν των γενικών σχολίων για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας για τη χώρα όταν θα αποχωρήσει από την Ε.Ε., η κ. Μέι έχει αποκαλύψει ελάχιστα σχετικά με τους διαπραγματευτικούς της στόχους υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να αποδυναμώσει την θέση της ανοίγοντας όλα τα χαρτιά της.

Ο Σερ Ρότζερς υπαινίχθηκε ότι ακόμη και η πρώην ομάδα συνεργατών του, η οποία θα παίξει κομβικό ρόλο στις πολύπλοκες διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα 27 μέλη της Ε.Ε., αγνοεί τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιούς διαπραγματευτικούς στόχους θα ορίσει η κυβέρνηση για τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. μετά το Brexit», έγραψε ο παραιτηθείς Βρετανός αξιωματούχος.

Σχόλια